Τραγούδια της Πίνδου των Γρεβενών και του Μετσόβου

Τραγούδια της Πίνδου των Γρεβενών και του Μετσόβου
Από τον Αλέξη Κασιάρα και τον Στέργιο Πουρνάρα

Ο Στέργιος Πουρνάρας, Καθηγητής Φιλόλογος, υπεύθυνος για τα πολιτιστικά δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γρεβενών, μουσικός, κτλ, γεννήθηκε στη Μηλιά Μετσόβου αλλά ζεί στα Γρεβενά εδώ και 25 χρόνια. Βίωσε και μελέτησε τη μουσική παράδοση των Γρεβενών και του Μετσόβου και με το παρόν CD θέλησε να παρουσιάσει ένα δείγμα από τον πλούσιο μουσικό πολιτισμό της Πίνδου. Η Πίνδος είναι ένα αρχαίο βουνό, ένα φυσικό όριο που χωρίζει την Ήπειρο από την Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Παράλληλα όμως ενώνει μέσα από τα περάσματα και τα μονοπάτια και αυτό φαίνεται και στη μουσική της ευρύτερης περιοχής.Αυτό το CD αφιερώνεται στους λαϊκούς μουσικούς και στον απλό λαό, τους πιο μεγάλους δασκάλους της μουσικής μας παράδοσης, που ξέρουν να τραγουδούν τόσο όμορφα την αγάπη, τον πόνο και την ξενιτιά. Μαζί του οι δεξιοτέχνες Αλέξης Κασιάρας στο κλαρίνο, Γιάννης Κασιάρας στο βιολί, Κώστας Γιαννούλας στο ντέφι, Σιούλης Γκιουλέκας στο λαούτο και Δημήτρης Σβώλος στη κιθάρα

4.75 €

Επιθυμητή ποσότητα:    
Σημειώσεις:
-> Για αγορές από την πόλη των Γρεβενών το κόστος αποστολής είναι μηδενικό!
-> Το κόστος αποστολής που αναγράφεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας είναι ενδεικτικό. Αν υπάρχει οικονομικότερος τρόπος αποστολής ανάλογα με το βάρος και τον όγκο της παραγγελίας σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε.
-> Αν μένετε στο εξωτερικό, σημειώστε το στα σχόλια της παραγγελίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το τελικό κόστος αποστολής.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Θα θέλατε να βρίσκετε και άλλα προϊόντα από τα Γρεβενά στο eshop μας; Ενημερώστε μας!