Βαγγέλης Γκιουλέκας

Βαγγέλης Γκιουλέκας
Γκιουλέκας. 'Eνα βαρύ όνομα που τα ίχνη του βρίσκονται στα βάθη της γρεβενιώτικης παραδοσιακής μουσικής. Εκφράζοντας την επιθυμία όλων των Γρεβενιωτών, ζήτησα να ηχογραφήσω το Νίκο Γκιουλέκα, θείο του Βαγγέλη που σήμερα θεωρείται ο πατριάρχης του παραδοσιακού γρεβενιώτικου βιολιού.

«Υπάρχουν λόγοι, .. δεν μπορώ. Γράψε τον Βαγγέλη, σ’ αυτόν παρέδωσα».ήταν η απάντησή του, απάντηση, της ίδιας της παράδοσης. Ο Βαγγέλης σηκώνει όλο το βάρος του ονόματος Γκιουλέκας επάξια, γιατί η διαδρομή του και το παίξιμό του δείχνουν ότι πατάει πάνω στα χνάρια των προκατόχων του. Είναι γιός του Δημήτρη Γκιουλέκα που με τη γλυκιά του φωνή, «παρέδιδε» μαθήματα ερμηνείας του γρεβενιώτικου παραδοσιακού τραγουδιού και ήταν μάστορας στο παίξιμο του λαούτου. Ο Σπύρος Γκιουλέκας, κι αυτός θείος του Βαγγέλη, ήταν γνωστός στην Αθήνα αλλά και σε όλους τους ειδικούς της Ελλάδας που ασχολούνται με την παράδοση, ως μοναδικός σολίστας στο βιολί. Ο Πέτρος Γκιουλέκας στο κλαρίνο, ο Θωμάς Γκιουλέκας στο βιολί και υπάρχουν κι άλλοι πολλοί. Μια μεγάλη καλλιτεχνική οικογένεια. Ο Βαγγέλης έγραψε στο προσωπικό μου studio τα κομμάτια του CD με συνοδεία λαούτου από τον ξάδερφό του, Γιώργο Γκιουλέκα. Ο Γιώργος, προτιμάται πάντα από τους καλύτερους μουσικούς της γρεβενιώτικης παραδοσιακής μουσικής. Το να τους συνοδέψω με πιάνο και απαλά δοξάρια συμφωνικής ορχήστρας, ήταν δική μου επιλογή και ευθύνη. Το θεώρησα πολύ φυσικό, όταν έχεις να ακολουθήσεις ένα βιολί που κελαηδάει.

Στέλιος Κώττας

4.75 €

Επιθυμητή ποσότητα:    
Σημειώσεις:
-> Για αγορές από την πόλη των Γρεβενών το κόστος αποστολής είναι μηδενικό!
-> Το κόστος αποστολής που αναγράφεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας είναι ενδεικτικό. Αν υπάρχει οικονομικότερος τρόπος αποστολής ανάλογα με το βάρος και τον όγκο της παραγγελίας σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε.
-> Αν μένετε στο εξωτερικό, σημειώστε το στα σχόλια της παραγγελίας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για το τελικό κόστος αποστολής.


<< επιστροφή στην προηγούμενη σελίδα
Θα θέλατε να βρίσκετε και άλλα προϊόντα από τα Γρεβενά στο eshop μας; Ενημερώστε μας!